Zeewierloze sushi

(English version)

Sushi without nori

Ik heb “sushi maken die ik lust” bij mijn kookvoornemens gezet omdat ik de eerste keer dat ik sushi at alles lekker vond behalve de nori. Dat probleem heb ik nu niet meer, maar ik wilde toch een bord sushi maken zonder zeewier te gebruiken (vooral ook omdat de nori in die vergeten in mijn kastje lag nu zo oud is dat die uit elkaar begint te vallen). Ik ben nog best wel een sushinoob maar ik vond het wel leuk om deze te maken.

Ik heb de aanwijzingen uit 500 Vegan Recipes gebruikt om de tofu-envelopjes links op de foto te maken. Het recept heeft eigenlijk maar een paar stappen: je frituurt en marineert tofuplakjes en daarna kun je ze vullen. Ik heb het recept niet heel nauwkeurige gevolgd maar ze lijken toch heel goed gelukt, hoewel ik nooit kant-en-klare inari-age heb gebruikt dus ik weet niet of er veel verschil is.

We kregen best wel honger tegen de tijd dat alle tofuplakjes gefrituurd waren dus ik heb de rest van de sushi vrij simpel gehouden. Ik heb de rolletjes gemaakt met rijstpapier, wat goed werkt maar niet veel toevoegt qua smaak — een goede optie voor norihaters. Ik had alleen cirkels rijstpapier dus ik heb twee overlappende vellen gebruikt om de rol te maken. Vierkante vellen zouden ideaal zijn. Ik heb de rollen gevuld met reepjes gefrituurde tofu, avocado en roergebakken aubergine en wortelreepjes.

De rest van de toppings zijn aubergine en wortel met sesamzaad en avocado en watermeloen met IKEA’s zeewierkaviaar (dus de sushi was toch niet helemaal zeewierloos!). De watermeloen was mijn favoriet dus daar heb ik er wat extra van bij gelegd — geniet van dat zomerfruit nu het nog kan! :)

(Reacties)