Watermeloensalade en platbrood met vijgen

(English version)

Meestal zoek ik op de markt eerst naar stevige groenten die het kunnen hebben om onderin m’n tas te zitten en loop ik op het laatst pas een rondje voor kwetsbaardere dingen zoals fruit en kruiden. Soms vind ik meteen zoveel mooie groenten dat er geen fruit meer bij kan en daar krijg ik altijd spijt van want ik hou van fruit en op de markt is het zo goedkoop! Deze keer gebeurde het tegenovergestelde en kwam ik thuis met bijna alleen maar fruit.

Market day 3 September

Twaalf appels voor €1, een watermeloen voor €1, een bakje gedroogde tijm voor €1, een bakje aardbeien voor €1, een heleboel patissons voor €1, zes vijgen voor €1 en een bak avocado’s voor €1.

Wat ik hiermee maakte: havermout met appel, watermeloensalade, een watermeloensmoothie met aardbei, een aardbeientaartje, patissonsoep, platbrood met vijgen en amandelfeta, een minichocoladecakeje met vijgen, guacamole, sushi met avocado en watermeloen en pizza met patisson.

Ik vond de patissons er zo leuk uitzien maar de smaak was eerlijk gezegd een beetje een teleurstelling. Ik heb er twee soepen mee gemaakt en die waren allebei bitter. Ik heb er ook een paar in plakjes gebakken en op de pizza gedaan en dat smaakte een stuk beter. Het lijkt me ook wel leuk om ze te vullen en daarna in de oven te bakken. Volgende keer beter.

De smoothie met watermeloen en aardbei was geïnspireerd door een post van The Friendly Fig. M’n vriend werd hier heel blij van want die houdt van smoothies en ik op zich ook wel, maar ik vind het fruit in ongepureerde staat nóg lekkerder. Dat is bijna altijd mijn probleem met smoothies.

Watermelon salad

We hadden een tijdje geleden bij De Kop van ‘t Land in Dordrecht een watermeloencarpaccio gegeten en die vonden we zo lekker dat ik ook eens zoiets wilde maken. In het restaurant had mijn vriend een soort kaas bij de watermeloen en ik had een veganistische versie met olijven. Ik heb nu gebruik gemaakt van de amandelfeta die ik in de koelkast had en dat was echt heerlijk. Verder zat er alleen basilicum en citroensap door — die versie met olijven ga ik ook nog eens namaken. (Ik kon niet kiezen in wat voor vorm ik de watermeloen wilde snijden en uiteindelijk werden het meer een vreemd soort slierten dan plakjes, maar ze smaakten prima!)

Flatbread with figs

De vijgen waren zo rijp dat ze meteen opmoesten (ze waren dan ook heel goedkoop) dus heb ik ze op pizzadeeg gelegd met rode ui, rozemarijn, en nog wat amandelfeta. De smaken pasten wel bij elkaar, maar ik vond het zoete van de vijgen overheersen. Als ik ze nog eens koop moet ik zorgen dat ik een goed recept heb zodat ze echt tot hun recht komen.

Over de sushi en de salade met avocado heb ik eerder al geblogd. Het aardbeientaartje komt er als het goed is nog aan!

(Reacties)

Advertisements