Vijf bento-lunches

(English version)

Bento box
Het is de 19de dag van VeganMoFo! Het onderwerp van vandaag is “lunch on the go”. Ik heb een enorm schattige bento-box met konijntjes erop die ik heel leuk vind, maar ik eet er niet zo vaak uit, dus heb ik een paar oude foto’s van bento’s opgezocht in een poging mezelf te motiveren hem vaker te gebruiken. Ze zijn al meer dan een jaar oud, maar ik heb ze hier nog nooit gepost, dus ik hoop dat je ze alsnog leuk vindt!

Bento: orange and rocket salad, stuffed potatoes
Links: rucolasalade met sinaasappel en maanzaaddressing.
Rechts: kleine tweemaal gebakken aardappeltjes uit de oven gevuld met erwtjes, prei en baconstukjes van Proviand; stukjes wortel.

Bento: pizza leftovers and roasted chickpeas
Links: komkommer, radijsjes, wortel.
Rechts: restjes van het pizza maken (groenten, tomaat, rucola, tofuricotta) en geroosterde kikkererwten.

Bento: pancakes, vegetables and fruit
Links: komkommer; appelkaneelpannenkoekjes; pannenkoekjes van kikkererwtenmeel met tofuricotta, zoete aardappel en peterseliepesto; seitannuggets; radijsjes; tofuricotta in een komkommerbakje; kleine reepjes wortel; courgette; gele paprika; tomaat.
Rechts: een of andere curry waarvan ik me de ingrediënten niet echt herinner; appel met kanneel.

(Als je je afvraagt waarom deze lunch zoveel uitgebreider is dan de andere: we waren aan het gourmetten, dus toen ik genoeg had gegeten ging ik gewoon door met gerechtjes maken voor in mijn bento.) :)

Bento: orange quinoa salad + veggies & dip
Links: een dip van tofu en peterselie met komkommer, radijsjes en gele paprika; seitanstukjes voor in de salade aan de rechterkant.
Rechts: quinoasalade met rucola, venkel, sinaasappelpartjes en granaatappelpitten.

Bento: salad and samosas
Links: dillehummus met paarse wortel; linzensamosa’s met ananaschutney.
Rechts: salade met venkel, wortel en kikkererwten.

Mocht je het je afvragen: ik heb deze bento’s allemaal thuis gegeten, dus ik heb niet echt stilgestaan bij de hoeveelheid calorieën of hoe vullend deze maaltijden zouden zijn. Dit was gewoon een leuke manier om wat extra groenten in mijn dag te stoppen.

Links van de dag

Meer meeneemlunches! Ik wou dat ik deze vegan ploughman’s lunch met notenkaas van Tyne Chease waar Joey from Flicking the Vs over schreef kon proberen. Ook heel mooi vond ik het uitzicht bij deze twee lunches (en de lunches zelf) op Instagram: piri-pirifalafel en -hummus door Amy en loempiaatjes en sushi door Pepa Jobo.

(Reacties)