VeganMoFo 2015! en aalbessenpannenkoekjes

(English version)

Het is 1 september en dat betekent dat de negende Vegan Month of Food officieel is begonnen! Als je mijn blog leest weet je waarschijnlijk allang wat VeganMoFo is, maar voor het geval dat: de Vegan Month of Food is een superleuke wereldwijde vegan blogmarathon volledig gericht op het posten van heerlijk vegan eten. Dit jaar is het is niet meer alleen voor bloggers: vanaf nu kun je ook meedoen via Instagram, Twitter, YouTube en welk ander platform je maar kunt bedenken.

Zelf zal ik zoveel mogelijk deze blog updaten en dat aanvullen met foto’s op Instagram (wat op zich al een uitdaging wordt want ik heb het Instagram nooit zoveel gebruikt en ik heb geen smartphone). Ik hoop dat MoFo over zoveel platformen verspreiden een goede manier is om de druk van het bloggen af te nemen en om mensen mee laten doen op wat voor manier ze ook willen. Het betekent ook dat je nog steeds mee kunt doen als je je niet hebt ingeschreven: maak gebruik van de hashtags #veganmofo en #vgnmf15!

Nog een nieuw element dit jaar is deze lijst met dagelijkse onderwerpen van het MoFo HQ: een ander thema voor elke dag van september. Dat betekent dat een heleboel mensen tegelijkertijd over hetzelfde onderwerp gaan posten, wat me heel leuk lijkt om te zien.

Het onderwerp van vandaag is makkelijk: laat je ontbijt zien! Ik heb mijn ontbijt van vanmorgen al op Instagram gepost, dus hier is die van afgelopen zaterdag.

Aalbessenpannenkoekjes

Pannenkoekjes met haver en aalbessen (gebaseerd op die uit Vegan Brunch), citrus- en granaatappelyoghurt door elkaar met granaatappelpitjes erop, een appel en verse muntthee. Beste ontbijt van de week! Ik maak graag hartige brunches, maar op de meeste dagen heb ik echt iets zoets nodig om uit bed te komen. Meestal is dat gewoon havermout, dus van deze pannenkoekjes werd ik blij.

Links van de dag

Om zoveel mogelijk MoFo love te verspreiden leek het me leuk om een paar van mijn favorieten te delen van de posts die ik tot nu toe heb gezien.
Deze post van Vegan Eats and Treats vond ik zo leuk – deels vanwege de ontbijtideeën, maar vooral vanwege de ontzetten schattige illustraties van Amey’s ochtendritueel met drie honden en twee katten.
Jojo van Vegan in Brighton postte een overzicht van de beste sojayoghurts die ze tot nu toe heeft geprobeerd tijdens haar reis door Europa. Ik hou van sojayoghurt en die van Alpro is de enige die ik regelmatig eet (hierboven op de foto zie je de Mild & Creamy met granaatappel- en citrussmaak) dus ik vond het leuk om de verschillende soorten te zien die ze is tegengekomen.
Over veganistische yoghurt gesproken, Rose van Dandelion Vegan Blog schreef over haar ervaringen met het maken van cashewyoghurt. Ik heb weleens sojayoghurt gemaakt, maar het blijft altijd heel dun, dus ik moet er ook eens cashewnoten aan toevoegen.
Als je nog meer heerlijke vegan pannenkoekjes wilt zien, bekijk dan deze boekweitpannenkoeken met blauwebessencoulis van Little Vegan Bear, deze carrot-cake-pannenkoeken met aquafaba van Veganopoulous en deze speltpannenkoeken met gezouten dadelkaramel van Tartes en Recreation.

Wie doet er dit jaar nog meer mee met VeganMoFo? Laat het me weten als je denkt dat ik je misschien nog niet volg – Fijne VeganMoFo iedereen! :)

(Reacties)

Advertisements