VeganMoFo 2014 en een worteltaart

(English version)

VeganMoFo 2014

Zoals je misschien wel weet is vandaag de eerste dag van de Vegan Month of Food. Elk jaar zijn er honderden blogs die een maand lang schrijven over alles dat te maken heeft met vegan koken en eten; kijk hier of hier om mee te lezen. Veel deelnemers kiezen voor de maand een overkoepelend thema en ik had wel een paar ideeën, maar uiteindelijk heb ik toch gekozen om te posten over alles waar normaalgesproken ook over zou blogeng, maar dan vaker.

Dit zijn een paar dingen die je hier de komende maand kunt verwachten:

  • Eten uit verhalen — voor deze week heb ik in ieder geval een paar gerechten geïnspireerd op Game of Thrones / ASoIaF en voor volgende week een paar uit Harry Potter;
  • Een wekelijks kookdagboekje met foto’s van marktaankopen, hopelijk met ideeën voor het koken met groente en fruit van het seizoen;
  • Updates over de kookvoornemens waar ik vorig jaar over blogde — inmiddels heb ik een groot deel van deze gerechten minstens één keer geprobeerd, maar ik heb nog maar over een paar geblogd.

Ik wil ook beginnen met het toevoegen van Nederlandse vertalingen aan mijn Engelse posts. Veel Nederlandse lezers zullen wel gewend zijn aan Engelse blogs, maar ik kreeg hier een tijd geleden een berichtje over en in vind het leuk om in allebei de talen te schrijven. Ik heb nog geen ideale manier gevonden om meerdere talen in één blog te combineren met mijn gratis account bij WordPress, dus voorlopig maak ik gewoon voor elke post een extra pagina aan met een linkje in de rechterbovenhoek.

Oja, de cake. Het begin van VeganMoFo moet gevierd worden (niet dat ik een excuus nodig heb om taart te bakken) en carrot cake stond nog op mijn lijstje met kookvoornemens.

Carrot cake

Ik heb min of meer dit recept van VegWeb gevolgd met 3 eetlepels lijnzaad en 9 eetlepels water als eivervanger en kaneel, gemberpoeder en nootmuskaat als specerijen. Erbovenop zit een amandelroom met citroensap, poedersuiker en een snufje zout. Hij is wel een beetje compact (ik moest improviseren wat betreft bakblik enzo, wat daar misschien aan heeft bijgedragen), maar in de loop van de avond is er toch al een groot stuk verdwenen dus ik vind het een succes.

Succes aan iedereen die meedoet met VeganMoFo en veel plezier met lezen! :)

(Reacties)

Advertisements