Vegan eten op Keltfest en Castlefest

[EN/NL]

Het thema van week 4 van de Vegan Month of Food was feestdagen en speciale gelegenheden. Dit zette me aan het denken over m’n favoriete maaltijden van de zomer, dus ik wilde even het heerlijke vegan eten laten zien dat ik eerder dit jaar op Keltfest en Castlefest heb gegeten. Dit zijn twee aparte festivals (Keltfest is kleiner en gericht op de Keltische cultuur; Castlefest heeft meer een middeleeuws/fantasythema) maar er zijn veel overeenkomsten — en ze hebben allebei heel lekker vegan eten. :)

Keltfest food

Ik ben nu drie keer naar Keltfest geweest en ik vind er altijd meer dan genoeg vegan opties. Dit hebben we dit jaar gegeten:

Bakblik falafel plate

Met m’n vriend deelde ik een falafelschotel van Bakblik met onder andere ontzettend lekkere champignons in bierbeslag. De bijgerechten waren volgens mij hummus, gerooktetomatensaus en een salade met bulgur en rode biet.

Tofu satay bowl + fried bananas

Verder deelden we deze heerlijke tofusaté en een bord gebakken banaan. Volgens de website van Keltfest heette dit kraampje Grill-Zilla. Ze zijn niet 100% vegan maar ze hadden ze een apart kraampje met veganistische Indonesische gerechten. Deze waren allebei zo goed!

Wietses pie

Wietse’s pies heeft twee vegan opties: een champignonpasteitje en een curry-linzenvariant. Ik heb ze allebei met veel plezier geprobeerd. Dit was de currypastei.

Keltfest fruit salad and red velvet cake

Tot slot kocht ik een fruitsalade van een smoothiekraampje en een stuk red velvet cake van een ander kraampje (waarvan ik helaas de naam ben vergeten). Ik ben altijd gek op fruitsalade, zeker op zo’n warme dag, en ik vond het erg leuk dat ze vegan cake hadden!

Eten op Castlefest

Dit was de tweede keer dat ik naar Castlefest ging. Van vorig jaar herinner ik me nog een heerlijke vegan kapsalon van de Seitan Chefs. Dit jaar hebben we vooral gegeten bij een Duitse kraam die Vegan Spirit heet. Ik had hun eten een paar jaar geleden al op Keltfest geproefd en ik ben fan! Dit kwam allemaal van Vegan Spirit:

Spinazie-kaastosti van Vegan Spirit

Dit was een kaas-spinazietosti met mangosaus én tomatensaus (omdat ik niet kon kiezen). De vulling was goed gesmolten – volgens mij gebruiken ze Wilmersburgerkaas — en de buitenkant was in beslag gedoopt en gefrituurd, wat een prima idee blijkt te zijn. Dit was een lekkere lunch/snack.

Paella + curry van Vegan Spirit

‘s Avonds at ik Vegan Spritis paellaschotel en m’n vriend nam de Thaise curry. Verder hadden ze onder andere chili, falafel en een ayurvedische schotel.

Keltfest goodies

Marktkraampjes en andere activiteiten.

Maar natuurlijk waren we er niet alleen voor het eten! Er is altijd muziek, workshops, demo’s, een grote markt en waarschijnljk nog meer activiteiten die ik nog niet heb ontdekt. Volgens mij zou ik uren zoet kunnen zijn door alleen alle marktkraampjes te bekijken met kunst, kleding, boeken, bordspellen en meer. Dit jaar hebben we meegedaan aan een leuke one-off D&D-sessie bij de kraam van Jack of Dice op Keltfest en verschillende bordspellen uitgeprobeerd in de games tent op Castlefest. Hierboven zie je wat ik op Keltfest zoal heb gekocht: losse kruidenthee van Eleoflora, een set dobbelstenen als verjaardagscadeau voor m’n vriend en een tas, kalender en lief zeepje in de vorm van een ezel van Melief (een dierenopvang in Sögel in Duitsland).

Beide evenementen zijn dit jaar al geweest, maar als je ook een keer wilt gaan: Keltfest Keltfest is altijd eind mei en Castlefest is het eerste weekend van augustus. Er is ook een Castlefest Winter Edition op 24 en 25 november 2018.

(Reacties)