Tarte tatin, geglaceerde wortels met bier, salades en soep met restjes

(English version)

Ik heb een paar dagen van VeganMoFo gemist en ik heb nog foto’s van marktvondsten en maaltijden die ik nog niet had gepost, dus ik ga ze proberen te combineren om die dagen in te halen. :)

Market haul
Ik heb dit in juli gekocht dus ik weet niet meer precies wat alles kostte, maar je ziet hier regenboogwortels, courgettes, venkel, meiraapjes, daikon, verse kruiden, sla, appels, aardbeien en kersen …

… wat me brengt op het onderwerp van woensdag: lievelingseten voor het eind van de zomer. Steenvruchten zijn zeker een van mijn favoriete zomerdingen! In juli waren het kersen, de laatste tijd zijn het nectarines; ik vind ze allemaal heerlijk en ik hoop dat ik er nog een paar kan eten voor de zomer echt voorbij is.

Beer-glazed carrots

Aan de andere kant regent het al dagen en heb ik ook steeds meer trek in wintergerechten. Zoals aardappeltjes uit de oven. In deze foto at ik ze met tempeh, een salade van veldsla met appel en walnoten en met bier geglaceerde paarse wortels en meiraapjes.

Salad

En nu even over omega 3-vetzuren! (Dag 11: focus op een specifieke voedingsstof.) Je kunt alfa-linoleenzuur binnenkrijgen door dingen te eten als lijnzaad, chiazaad, of mijn favoriet: walnoten. De walnoten in de foto hierboven waren extra lekker want ze kwamen uit de tuin van mijn oom en tante. (Ik kreeg er een grote zak van voor mijn verjaardag. Eetbare cadeaus zijn mijn lievelings!) Als je meer wilt weten over omega 3 in een veganistisch voedingspatroon (Het zit ook in volvette sojaproducten! Maar heb je een supplement nodig?), lees dan deze post van The Vegan RD.

Fennel soup and leftovers

Voor dag 14 delen we iets veganistisch met iemand die zelf geen veganist is, dus hier zijn wat restjes die ik deelde met mijn vriend. We aten platbrood, kikkererwtenmeelscramble, hummus, een soort koriandersausje, harissa, falafel, salade van geschaafde venkel en courgette, gebakken courgette, rucola en venkelsoep. (Op zijn bord lag waarschijnlijk minder salade en meer brood, scramble en falafel, maar het telt nog steeds als delen!) Dit bord lijkt me een nachtmerrie voor mensen die niet willen dat hun eten elkaar aanraakt, maar ik hou eigenlijk wel van dit soort maaltijden.

Tarte tatin

Tot slot: als je de tarte tatin uit Vegan Eats World nog niet hebt geprobeerd, moet je dat absoluut doen. (Hij staat ook op Terry’s blog.) Ik bedoel, ik heb het recept niet eens goed gevolgd en hij smaakte nog steeds fantastisch. Misschien zelfs goed genoeg om voor te schotelen aan Obama (dag 15).

Links van de dag

Nu ik de posts van andere mensen lees, denk ik dat ik Obama misschien toch beter naar iemand anders kan doorsturen. Deze tosti’s van Lazysmurf, deze portobello-steaks met peterselie- en basilicumpesto door Jessica van Sprouts & Chocolate of deze pizza met tomaat en champignons van Emily/la.vida.vegana zou hij vast heerlijk vinden.

(Reacties)