Stroop met pindakaas (en meer ongewone voedselcombinaties)

(English version)

Stroop met pindakaas

De vierde dag van deze Vegan Month of Food draait om rare voedselcombinaties. Helaas heb ik (ook al vind ik dit een heel leuk idee!) niks kunnen bedenken dat echt heel bizar is. Er is wel een combinatie van broodbeleg waar ik mee ben opgegroeid waarvan ik weet dat sommige mensen die een beetje vreemd vinden …

Stroop met pindakaas

… en dat is stroop met pindakaas. Misschien vind je dit helemaal niet raar klinken – het is niet zoveel anders dan pindakaas met jam of pindakaas met honing – en dat ben ik met je eens! Maar ik heb het altijd gekend als iets dat alleen mensen aan mijn vaders kant van de familie lekker vinden en verder lijkt iedereen het smerig te vinden. Het was het eerste wat in me opkwam toen ik dit onderwerp zag.

Links of the day

Ik zie vandaag zoveel posts met pindakaas erin! Ik denk dat we kunnen concluderen dat pindakaas bijna overal bij past, dus dat geen van deze combinaties echt tellen als raar. Hier zijn een paar combinaties zónder pindakaas die me vandaag opvielen.
Deze warme chocolademelk met cheddar van Pepa Jobo vond ik het leukst (raarst).
Chips met jam (van Christykramer) klinkt ook best raar, hoewel jam eigenlijk niet zo heel anders is dan chutney of ketchup.
– Nog een zoet/hartig-combi: deze aardappelpannenkoekjes met met tomatenspread én mango-appelmoes van Homo Culinarius. Los van elkaar lijken de sausjes me heerlijk, maar ik weet niet wat ik van de combinatie zou vinden.
– Deze lasagnebladeren met gekookte pruimen van Vegancookbookaddict zijn een soort uit elkaar gehaalde pierogi, dus de presentatie is ongebruikelijk, maar het gerecht klinkt heerlijk.
– En deze taart met zwarte bessen en lavendel van Seitan is my Motor vind ik helemaal niet raar, maar hij ziet er zo mooi uit dat ik wel een link moest delen. :)

(Reacties)

Advertisements