Stoverij van De Groene Keuken en sagopudding met citroen van Little Vegan Bear

(English version)

De achtste dag van deze Vegan Month of Food draait om contact leggen en nieuwe vegan vrienden maken! Dit leek mij een goede gelegenheid om via Randomofo bij meer blogs langs te gaan waarop ik nog niet had gereageerd, en om je te vertellen over mijn avondeten van gisteren, want ik maakte twee recepten die ik tijdens de eerste week van VeganMoFo heb ontdekt.

Stoverij

Sara van De Groene Keuken postte zondag deze seitanstoverij als haar nagemaakte restaurantgerecht en ik wilde hem meteen zelf ook maken. Ik weet dat mijn foto het gerecht tekort doet (ik wou dat ik wat verse kruiden had toegevoegd ofzo) — maar zijn de lelijkste gerechten niet vaak juist het lekkerst? In deze stoverij gaat gekaramelliseerde ui, mosterd, sojasaus, basterdsuiker, azijn en nog meer. Ik heb hem ongeveer twee uur laten koken en deed er steeds beetjes van de bouillon bij waar ik de seitan in had gekookt, dus tegen de tijd dat ik klaar was met koken was het enorm vol van smaak. Ik wist niet zo goed wat voor groenten ik erbij moest doen, maar ik had nog erwtjes in de vriezer en die smaakten prima bij de friet en stoverij.

Dit was ook de eerste keer dat ik seitan maakte door tarwebloem tot een deeg te kneden en het zetmeel eruit te wassen in plaats van glutenmeel te gebruiken. Dat ging veel makkelijker dan ik had gedacht, en het was best leuk!

Lemon sago pudding

Als toetje maakte ik de sagopudding met citroen die Caeli van Little Vegan Bear vorige week postte voor het thema over maaltijden uit je jeugd. Ik had al een pot sago in mijn kast staan sinds ik het had gekocht voor dit heerlijke seitanrecept, dus ik vond het leuk om het eens in een zoet gerecht te gebruiken. Het ziet er misschien niet zo smakelijk uit (ik heb die van mij misschien iets te dik gemaakt, en ik snap wel waarom Caeli het kikkerdril noemt!), maar het was heel lekker en makkelijk om te maken. Ik heb weleens pudding met tapiocabloem gemaakt en dat vond ik een heel vieze structuur hebben, maar deze balletjes vond ik veel aangenamer om te eten.

Links van de dag

– Mooie foto van Sonja van Tartes and Recreation — zij helpt bij haar volkskeuken in München om voor duizenden vluchtelingen maaltijden te koken.
– Ik zag een paar bloggers die elkaar interviewden voor het thema van vandaag — gezellig idee! Ik vond deze interviews met Kyra en Bianca heel leuk om te lezen.

(Reacties)

Advertisements