Pompoenrisotto en een hartige galette

(English version)

Market haul 29 September, 2014

Dit was weer een goede marktdag! Ik heb er een poosje over gedaan om deze foto’s te posten, dus ik hoop dat ik de prijzen nog weet: ik kocht twee bakjes champignons voor €1,50, een zak spinazie voor €1, uien voor €1, twee broccoli’s voor €1, tomaten voor €1, oranje paprika’s voor €1, appels voor €1, vier bakjes goudbes voor €1 en twee ananassen voor €1.

Market haul 6 October, 2014

De week daarna ging ik terug en kocht ik negen appels voor €1, minipaksoi voor €1, venkel voor €1, twee ananassen €1 en een superlief klein pompoentje voor €0,50.

We maakten hiermee onder andere champignonpizza’s, andere pizza’s (we houden heel veel van pizza), broccolisoep, gemengde groentesoep, roergebakken paksoi en paprika met tofu en ananas, pompoenrisotto, goudbessenmuffins, tomatensaus, havermoutpap met appel, appelcrumble, venkelsalade en een appel- en uiengalette.

Pumpkin

Ik was vooral blij met het pompoentje dat de aardige marktmensen me mee lieten nemen voor 50 cent omdat dat het enige losgeld was dat ik nog had. Vind je de kleur ook zo mooi? Ik weet niet of het komt doordat de pompoen zo klein was of doordat ik meestal flespompoenen koop maar ik vond hem echt uitzonderlijk oranje.

Pumpkin risotto Onion and apple galette

Na het bewonderen van de kleur heb ik de pompoen in de oven geroosterd, een gedeelte ervan gepureerd en alles aan een risotto toegevoegd met wat paddenstoelen. Ik gebruikte gedroogde Chinese paddenstoelen vanwege de structuur en omdat het weekwater dan ook door de risotto kon samen met de bouillon. Het was een klein pompoentje maar genoeg voor twee personen (we aten er gebakken plakjes seitan bij).

De rechterfoto is een hartige galette met een vulling van appel, ui, en seitanstukjes. De appels die ik bij mijn tweede marktbezoek kocht waren niet heel lekker en ik wilde ze echt niet rauw opeten. Daarom heb ik ze samen met gekarameliseerde ui, kruiden en venkelzaad tot een dikke moes gekookt en die gebakken in een volkorentaartdeeg. Er zaten ook pittige rokerige seitanstukjes zodat de zoete smaken niet overheersten. Net als de risotto vond ik dit echt herfsteten, en ik zou zo’n taartje graag nog eens maken als ik weer eens met melige appels zit.

Blijkbaar heb ik deze keer maar twee dingen op de foto gekregen! Helaas is het daglicht de laatste tijd al verdwenen tegen de tijd dat we ‘s avonds eten dus mijn foto’s zijn voornamelijk van restjes (vandaar het kleine schoteltje met risotto). Ik vraag me af hoe andere bloggers hiermee omgaan — fotograferen jullie ook restjes overdag of heb je een soort eigen fotostudiootje met kunstlicht? Meestal neem ik gewoon veel minder voedselfoto’s in de winter, maar ik ben wel nieuwsgierig hoe jullie dit doen.

Bedankt voor het lezen en een fijne weekend! <3

(Reacties)

Advertisements