Platbrood met falafel

(English version)

Er zijn weinig maaltijden die je niet kunt verbeteren door er goed vers brood aan toe te voegen, en als ik de MoFo-posts van vandaag lees geloof ik dat de meeste van ons het eens zijn: proberen om het beste broodje aller tijden te kiezen is zowel onmogelijk als zinloos. In plaats daarvan voeg ik gewoon nóg een goed broodje toe aan alles wat vandaag al is gepost.

Oké, ik weet door The Sporkful dat niet iedereen wraps en platbrood als echte sandwiches beschouwt, en ik begrijp wat ze bedoelen. Maar waarom zouden we ze niet meetellen als ze zo lekker zijn? De samenstelling is in principe hetzelfde als bij andere broodjes. Ik denk dat het perfecte broodje anders is voor elke persoon en elke gelegenheid, dus ik hou van broodjes die er zo uitzien:

Flatbread with falafel and toppings

Je maakt een grote stapel platbrood, je kiest een paar vullingen, je zet er kommetjes omheen met alle lekkere dingen die je in huis hebt en dan maak je allemaal je eigen broodje zoals je zelf wilt. Vandaag heb ik geprobeerd een favoriet broodje falafel van Maoz na te maken: falafel (recept uit Jerusalem), hummus, aubergine en zoveel mogelijk groenten erop. (We hadden nog meer toppings die de foto niet hebben gehaald — het was te donker om binnen foto’s te maken dus ik had alles buiten gezet, maar toen begon het te regenen en moest ik weer snel naar binnen uit angst voor klef platbrood!)

O, en dat zijn wafelvormige aardappelchips linksboven. Superlekker! Ik maak ze met een wafelmesje dat er ongeveer zo uitziet. Ze zijn vervelender om te snijden dan gewone chips of friet, maar voor “Best Sandwich”-avond moest ik ze wel maken.

Links van de dag

Nu ik deze post van Rosie’s Vegan Kitchen en deze post van Flicking the Vs lees, realiseer ik me ik dat ik die wafelchips IN mijn broodje had moeten doen in plaats van erbij. D’oh!

(Reacties)