Pannenkoekjes met blauwe bessen en een paar MoFofavorieten

(English version)

Een paar jaar geleden maakte ik tijdens de Vegan Month of Food elke week een post over “brunch op zondag” en het leek me leuk omdat weer te doen (of in ieder geval vandaag). Ik wilde dit eigenlijk gisteren posten dus waarschijnlijk update ik vandaag twee keer.

Pancakes

Ik vond een recept voor ricottapannenkoekjes met citroen in het boek Miss Dahl’s Voluptuous Delights en besloot om het te veganiseren met verse tofu. Het eindresultaat was best oké; de tofu was wel een goede toevoeging maar ik had geen citroenrasp of –extract om ze smaak te geven dus ze waren van zichzelf een beetje saai. Gelukkig hadden we blauwe bessen en golden syrup in de koelkast dus dit was alsnog een heerlijk ontbijtje. Ik wil de pannenkoekjes zeker nog eens proberen.

Aangezien dat alles is wat ik wat ik voor vandaag te delen heb, leek het me leuk om een lijstje te maken van mijn favorieten uit de MoFo-blogs die ik tot nu toe heb gelezen.

Wist je dat er minstens drie blogs met een Harry Potterthema zijn dit jaar? Deze driedubbele baconsandwiches van Dumbledore’s Vegan Army en deze uiensoep van Vegan Knyquol zijn beide geïnspireerd op de kookkunsten van Mevrouw Wemel en deze spotted dick van Miss Kitchen Witch lijkt me een perfect nagerecht voor een door Zweinstein geïnspireerd feestmaal.

Jenny van The Lusting Mind besteedt deze maand aan maaltijden geïnspireerd door Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain. Door haar posts wil ik deze film snel weer eens kijken, het liefst onder het genot van een soep en salade of wafels met jam. Ik hoop dat er ook een post over crème brûlée komt.

Hasta la Vegan kookt deze maand uit bizarre en ouderwetse kookboeken met hoogtepunten als “Crunchy Topped Cauliflower”, “A Sculted Mound Fancifully Garnished” en toast zonder brood (spoiler alert: het is een sneetje tofu).

Als je MoFo als gelegenheid wilt gebruiken om over een nieuwe keuken te leren, kijk dan eens naar deze blogs: Mämmi‘s thema is Finse koffietafelcultuur, Jessica van Ichiban Vegan schrijft over de Japanse keuken, Imogen Michel blogt over Vegan Schotland en Rosie van Rosie’s Vegan Kitchen deelt haar veganistische versies van recepten uit Wales.

Tot slot: Julie van Apologies for the Novel heeft voor elke week een ander thema. Daarbij eindigt ze al haar posts met foto’s van haar katten en ik vind dat we dat eigenlijk allemaal zouden moeten doen.

(Reacties)

Advertisements