Marktlog: een salade, een stoofpotje en courgettespread

(English version)

Market haul of 15 October, 2015

Dit kocht ik vorige maand op de markt: een heleboel tomaatjes voor €1, elf preien voor €1, aardbeien voor €1,25, zes gele courgettes voor €1, zeven venkels voor €1, een zak gele paprika’s voor €1, en een bak spruitjes voor €1.

Het meeste is opgegaan in soep en stoofpotjes, maar ik heb ook pizza gemaakt (zoals altijd), polenta met seitan en geroosterde groente, courgettesalade met venkel, en geroosterde spruitjes.

Courgette and fennel salad Stew and bread with courgette spread

Links: Ik kocht vorige maand een mandoline voor €5 dus ik at veel dingen in dungesneden vorm. Blijkbaar maakt deze methode rauwe groente extra lekker want door deze courgettesalade met venkel ging vond ik rauwe courgette ineens heerlijk. Ik at de restjes bij de tosti met tomaat en pesto hierboven.

Rechts: Een andere goede manier om courgettes op te maken is deze courgetteboter waar ik al eerder over heb gepost. Ik ben blij om te kunnen melden dat die net zo lekker is met gele courgettes, zeker op vers brood met een beetje pesto erop. (Dat is een stoofpot met venkel, aardappel en tomaat ernaast.)

Sommige van de gele paprika’s zijn ook in een stoofpotje gegaan, maar dat recept bewaar ik denk ik voor een aparte post. Tot snel!

(Reacties)