Marktlog: geroosterde pompoen en groene soep

(English version)

Market day 14 November

Dit is wat ik vorige maand op de markt kocht (wat ben ik toch een trage blogger): rode uien voor €1, ronde courgettes for €1, preien voor €1, vier granaatappels voor €1, twee bossen verse koriander en een bos verse peterselie voor €1, en een  flespompoen voor €1,50 (en ook nog een zak spinazie en een net knoflook, elk voor €1, die ik op de foto ben vergeten te zetten).

Helaas waren twee van de granaatappels bruin van binnen (misschien had ik ze allemaal meteen moeten pellen) en de andere twee hebben we grotendeels als tussendoortje gegeten, maar ik heb er een paar bewaard om over dit gerecht te strooien:

Roasted pumpkin and chickpeas

Het zijn geroosterde kikkererwten, pompoen en pompoenzaadjes met rondkorrelige zilvervliesrijst en een tahinsaus met koriander en peterselie. Ik heb alles tegelijkertijd in mijn kleine oventje gepropt dus het was lastig om de kikkererwten en zaadjes knapperig te krijgen terwijl de pompoen zacht moest worden, maar de smaken pasten goed bij elkaar. De volgende keer ga ik denk ik proberen om een ovenschaal en een bakblik bovenop elkaar te stapelen en kijken hoe dat gaat.

Curry soup Green soup

Links: Hier heb ik over deze soep gepost. Ik heb de restjes (die heel dik en romig worden) op de bank opgegeten onder een dekentje want het is de laatste tijd KOUD. Het enige wat in de soep van de markt kwam in deze soep was de verse koriander (en chilipepers die ik maanden geleden heb gedroogd) maar ik vind dat het telt want deze post had een extra foto nodig.

Rechts: Ik had geen idee wat ik als avondeten moest maken tot ik dit recept voor groene soep tegenkwam bij Ikbenirisniet. Ik had geen komkommer, erwtjes, of bleekselderij dus ik heb gewoon de groene groenten gebruikt die ik wel had (prei, courgette, spinazie, peterselie en koriander) en het was nog steeds superlekker. Dit is een fijne manier om allerlei groene groenten op één dag te eten zonder veel moeite. (Mijn blender houdt niet van groene smoothies en het is is daar sowieso veel te koud voor.)

Andere dingen die ik heb gemaakt maar niet op de foto heb gezet waren onder andere een pompoencurry met spinazie, een polentataart met rode ui, en gewoon een heleboel gemengde groentesoepjes. (Had ik al gezegd dat het koud is? OK ik zal nu m’n mond houden).

Mijn meest recente marktvondsten heb ik hier gepost. Er zit een belachelijke hoeveelheid dille bij dus als je toevallig een favoriet recept hebt waar veel dille in gaat dan hoor ik het heel graag. :)

(Reacties)

Advertisements