Komkommernoedels, tomatentosti’s en een aalbessentaartje

(English version)

Allereerst, goed nieuws: de blog roll voor de Vegan Month of Food staat nu online! Daar kun je alle blogs zien die deze maand meedoen.

En dan nu het onderwerp van vandaag: snelle, makkelijke en lekkere maaltijden. Helaas zijn snelle gerechten niet echt mijn specialiteit. Ik neem er graag de tijd voor als ik iets nieuws kook, en als ik iets snels nodig heb, eet ik steeds dezelfde dingen. Maar voor ik over de maaltijden begin, wil ik eerst even laten zien wat ik twee weken geleden op de markt kocht:
From the market
6 courgettes voor €1, 8 komkommers voor €1, 5 venkels voor €1, 3 bakjes sla (rucola en bull’s blood) voor €1, 27 tomaten voor €1, 7 paprika’s voor €1, 3 bosjes kruiden (peterselie, koriander, munt) voor €1, 5 broodjes voor €1, 3 granaatappels voor €1, 2 bakjes aalbessen voor €1, een pot pindakaas voor €4 en een pak gist voor €2,95. 

Cucumber noodles
Het snelste, makkelijkste en lekkerste wat ik heb gemaakt waren deze komkommernoedels met pindasaus en koriander. Misschien is “noedels” en beetje misleidend omdat dit meer een soort pittige salade is, maar hoe dan ook — dit was superlekker en verfrissend. Ik heb een juliennesnijder gebruikt om de komkommer te snijden (een gewone dunschiller of een spiraalsnijder werkt ook) en de slierten heb ik gemengd met pindakaas, sojasaus (ketjap manis), sambal oelek, verse koriander en een paar ingelegde chilipepertjes.

Tomato toastie
Nog een snelle en makkelijke maaltijd: tosti’s! Ik dacht erover om voor het thema van vandaag een hele post over tosti’s te maken, maar ik ken eigenlijk niet zoveel goede vegan tosticombinaties. Ik heb meer ideeën nodig! Deze was met rucolapesto en tomaat, wat wel lekker was, maar misschien een beetje saai?

Redcurrant pie

Dit taartje was niet bepaald snel, maar hij was wel lekker. Ik wilde frangipane maken met iets anders dan amandelen, dus deze is met zonnebloempitten. Ik deed er ook een beetje amaretto en kaneel door, en hij smaakte prima, maar ik ben bang dat die grijze kleur er niet zo smakelijk uitziet.

Een paar andere dingen die ik heb gemaakt: venkelrucolasoep (ongeveer deze soep met rucola erdoor); eenpansspaghetti met linzen, bull’s blood, courgette en tomatensaus; ravioli met een vulling van erwtjes, rucola en munt en een gegrildepaprikasaus; pasta met hazelnootrucolapesto; een cake met peterselie en munt; deze aalbessenpannenkoekjes; verse muntthee; havermoutpap met aalbessen; courgettesoep en waarschijnlijk nog meer dingen die ik nu vergeet — misschien komen sommige ervan nog voorbij in MoFo-posts.

Links van de dag

Het is nu elf uur ‘s avonds en ik krijg honger van al jullie posts.
– Zo te zien heb ik mijn tosti-inspiratie gevonden! Deze wafeltosti’s van Hasta La Vegan zien er geweldig uit.
– Zou je ook niet willen dat je nu wat van deze zelfgemaakte notenvrije nutella van Two Vegan Sisters had? Dan konden we er deze met banaan gevulde wentelteefjes van Ichiban Vegan mee maken.
– Salades zijn meestal snel, en het is makkelijk om ze lekker te maken — deze prachtige mediterrane gehakte salade van Boards & Knives heeft me daar net aan herinnerd.

(Reacties)

Advertisements