Keukenrondleiding!

(English version)

Dag 13 van VeganMoFo* betekent dat het tijd is voor een rondleiding door mijn keuken! Ik wist al dat dit een van mijn favoriete dagen zou worden want ik vind het altijd leuk om keukens van andere mensen te bekijken en ik hou ook veel van mijn eigen keuken. Ik zal je wat foto’s laten zien en ondertussen mijn favoriete dingen aanwijzen.

Allereerst: een kort filmpje! Zie je de verdwijnende plantjes?

Keuken: rechterkant

Dit is de rechterkant van mijn keuken. Hier zie je de koelkast (met kikkermagneten!), een houten trolley met onze olie en azijn erin en mijn kookboekenstandaard erop, drie planken (hieronder meer daarover), stangen voor spatels, lepels en thee- en handdoeken, en schorten in de deuropening. Helemaal achterin staat de wasmachine met een enorme snijplank erop en de oven zit verstopt achter de koelkast.

Kitchen tour: right

En dit is de andere kant. Oorspronkelijk hadden we alleen het witte aanrecht achterin, dus je kunt je voorstellen hoe blij ik ben met die zwarte plank aan de voorkant die mijn vader heeft gemaakt. Daardoor hebben we ongeveer twee keer zoveel aanrechtoppervlak, en er zit ook nog een grote plank onder waar alle potten en pannen staan. (O, en ik heb volgens mij een beetje te enthousiast opgeruimd want nu ziet de aanrecht er zo leeg uit dat ik het bijna raar vind. Meestal is het iets rommeliger!)

Shelves!

Op deze planken staan dingen die we relatief vaak gebruiken, zoals havermout, linzen, zout, pasta, paneermeel, kikkererwten, rijst en ook kommetjes, kopjes, bordjes …

Jars

… en een heleboel hergebruikte appelmoespotten. Kun je zien dat mijn vriend van appelmoes houdt?

Grains, onions, tomatoes, aubergines

Bovenop de koelkast staan meestal uien, rijst, quinoa en popcorn. Vandaag ook aubergines en tomaten.
Oven & shelf

Hier is de oven/magnetron met snijplanken links ernaast en bakblikken en -platen erop, en nog meer kleinere potjes op wat volgens mij ooit een eierrek was. In de mand zitten alle kruiden en specerijen die niet in mijn kruidenla passen.

Spice drawer

En hier is die kruidenla! Ik wilde eigenlijk van die schoolbordverfdekseltjes maken die je op Pinterest ziet, maar weet je wat, afplaktape werkt ook. De dekseltjes met dat kleine rode puntmutsje zijn van een zonnebloempittenspread met tomatensmaak die mijn vriend graag eet. Nogmaals, we moeten wel heel veel tomatenspread hebben gegeten! Maar de potjes vind ik handig voor kruiden en specerijen.

Plants & cat

Mijn laatste favoriete ding aan onze keuken is het balkon dat eraan vastzit. Tot nu toe zijn mijn pogingen tot tuinieren in potten nog niet zo succesvol dus het balkon zelf is best kaal, maar het is toch fijn om een deur naar buiten toe te hebben. Zoals je op de foto kunt zien, trekt ons balkon ook bezoekers aan — en niet alleen meeuwen en duiven! Deze avontuurlijke jonge kat woont best een stuk van ons af en komt helemaal over het dak naar de balkons in onze straat gelopen. In tegenstelling tot menselijke gasten krijgt hij nooit iets te eten, maar toch lijkt hij graag op bezoek te komen. En hij is superschattig en vriendelijk, dus hij is altijd welkom in onze keuken. :)

* Ik weet het, ik loop achter! 

Links van de dag

Ik vind al die uitgebreide rondleidingen zo leuk! Ik had ook graag een langer filmpje gemaakt om meer van de keuken te laten zien, maar dat zat er dit weekend echt niet in. Ik ben nu alle blogs aan het bijlezen, dus hier zijn een paar van mijn favoriete keukens die ik tot nu toe heb gezien.
Jo’s mooie keuken met originele kenmerken uit 1860 op Hello Seedling.
Julies keuken op My Apologies for the Novel: ontbijthoekje! Katten! Planten! Mutts comics! En zoveel ruimte!
De keuken van Cookbookvegan middenin het kookproces. (Nu wou ik dat ik dat ook had gedaan – is het niet nog leuker om een keuken in actie te zien?)

(Reacties)

Advertisements