Het einde van VeganMoFo 2014 en nog een marktlogje

(English version)

De Vegan Month of food is alweer bijna voorbij! De eerste twee weken is het me gelukt om elke weekdag te posten, in de weken daarna heb ik m’n geplande schema een beetje genegeerd, maar dit is mijn twintigste post dus ik heb toch mijn doel bereikt! Er zijn nog genoeg dingen waar ik niet aantoe ben gekomen (zo heb ik meerdere pogingen gedaan om de Smekkies in Alle Smaken uit Harry Potter na te maken maar dat is helaas nog niet gelukt), maar zo heb ik de rest van het jaar in ieder geval nog dingen over te schrijven.

Hier nog een klein marktdagboekje van de groenten die ik eerder deze maand kocht:

Market day 15 September

Dit zijn de groenten die ik kocht: Een bos verse koriander voor €0,40; 2 bossen lente-ui voor €1; 2 bossen radijsjes voor €1; 3 maïskolven €1; 10 rode, gele en groene paparika’s voor €1; 8 aubergines voor €1; 13 appels voor €1; 1 flespompoen voor €1; 4 granaatappels voor €1; 1 kilo of pruimen voor €1.

En zo aten we ze op: pittige pompoensoep met maïs en lente-ui; dumplingsoep met radijs en pruimenchutney; chili met paprika en maïs; quinoasalade met aubergine, tofu, en granaatappel; gegrilde auberginesalade met bosui, hazelnoot, en granaatappel; romescospread; paprikaburgers; havermoutpap met appel; pesto van radijsblad; naan met lente-ui en nigellazaad; en vast nog meer dingen die ik nu even vergeet.

Radishes

Ik bakte dit ding en het was echt lekker maar ik heb geen idee hoe ik het moet noemen. De basis is een soort hartige koek (?) van silken tofu en polenta met radijsbladpesto en lente-ui erdoor en erbovenop zitten gehalveerde radijsjes. Ik heb had er bijna een deegbodem onder gemaakt gewoon zodat ik het een quiche of hartige taart kon noemen, maar in plaats daarvan heb ik de naamloosheid genegeerd en het gewoon opgegeten.

Roasted red pepper burger Roasted aubergine salad

Toen ik op het eind nog wat paprika’s en aubergines over had heb ik die samen in de oven gegrild. De aubergine ging in een soort salade met hazelnoten en lente-ui (rechts) — gegrilde aubergine ziet er niet zo smakelijk uit dus heb ik er maar een heleboel granaatappelpitjes overheen gestrooid. Links zie je een vegaburger gemaakt van kikkererwten en sojagehakt en gegrilde paprika op een boterham met mayo en radijsjes (de enige groente die ik nog over had). De burgers waren best lekker maar ze konden nog beter dus ik ga ze vast nog een keer maken.

Dat was VeganMoFo voor dit jaar! Ik hoop dat iedereen die meedeed tevreden is over hoe de maand is gegaan. Ik loop een beetje achter met het lezen en reageren bij andere blogs maar dat hoop ik zo snel mogelijk in te halen. :)

O, en heb je deze speurtocht gezien op het VeganMoFo HQ? Ik woon niet in de VS dus ik doe niet mee voor de prijs maar het is leuk om te zien hoeveel punten van de lijst je kunt vinden!

(Reacties)

Advertisements