Goudbes, amandelkaasjes, mini-omeletjes en romescospread

(English version)

Dit kocht ik een paar weken geleden op de markt:

Market day

Twee venkelknollen voor €1, een bakje olijven voor €2, 17 rode paprika’s voor €1, rode pepers voor €1, acht aubergines voor €1, twee mandjes goudbessen voor €1, twee bakjes frambozen voor €1,50 en een halve kilo amandelen voor €3,50.

Market day, 29 August 2014

Een paar dagen later ben ik nog even teruggegaan met twee vriendinnen die nog nooit naar deze markt waren geweest en heb ik nog een flespompoen meegenomen (€1) en drie bossen kruiden (€1). We kwamen een paar goede aanbiedingen tegen dus namen we ook wat fruit mee om te delen (o.a. 3 ananassen voor €1). Ik weet niet waarom ik met nóg meer paprika’s thuiskwam (maar ze zijn zonder problemen opgegaan).

En dit is hoe we alles hebben gebruikt: gegrilde paprika’s; amandelkaasjes; ratatouille uit de oven met paprika, aubergine, tomaat, ui en peterseliepesto; groentesoep met venkel; chocoladesorbet met frambozen; kikkererwtenscramble met rode peper; venkel en papillote met gnocchi; salade met goudbes en avocado; knäckebröd met avocado en goudbes; pasta met linzen, groente en olijven; een ananassmoothie met passievrucht; een pompoenpastei met kikkererwten; romescospread en mini-omeletjes met paprika en ui.

Over de venkel met gnocchi, de amandelkaas, de kikkererwtenscramble, de chocoladesorbet, en de pompoenpastei heb ik al geblogd. Dat heb je met VeganMoFo: dan krijgt alles ineens een eigen post.

Romesco spread Mini omelets

Het grootste deel van de rode paprika’s heb ik geroosterd om ze langer te kunnen bewaren. De laatste restjes daarvan gingen in de Romesco Spread uit Isa Does It, waar ik ook meteen weer een deel van de amandelen voor kon gebruiken. De spread werd meteen een nieuwe favoriet, ook al kreeg ik niet alles helemaal glad met m’n staafmixer. Rechts zie je de Muffin Pan Mini Omelets uit hetzelfde boek met gebakken stukjes paprika en ui door het beslag. Deze twee recepten zijn samen trouwens ook heel lekker op een broodje.

Physalis

Vind je deze vruchtjes ook zo mooi? Ze hebben zoveel namen (goudbes, ananaskers, incabes, kaapse kruisbes) dat ik niet weet hoe ik ze moet noemen. Er rolde er per ongeluk een keer eentje in de tas met groente die de verkoper op de markt voor me inpakte. Daar zat alleen niet zo’n lampionnetje omheen, dus ik dacht dat het een tomaatje was tot ik hem doormiddensneed. Hij smaakte natuurlijk helemaal niet naar tomaat en ik vond ‘m zo lekker dat ik er de volgende keer twee doosjes van heb gekocht.

Salad Crispbread with avocado and groundcherries

Wikipedia vertelde me dat goudbes soms wordt gecombineerd met avocado, dus dat heb ik ook gedaan, in een salade en op knäckebröd. Met de laatste bessen heb ik nog een klein minicakeje gemaakt en daar pasten ze ook heel goed in, dus de volgende keer wil ik er denk ik muffins mee maken. Als iemand nog recepten met goudbes aan te raden heeft hoor ik ze graag!

(Reacties)

Advertisements