Friday favourites

(English version)

Het is vrijdag en ik heb favoriete dingen waar ik over wil vertellen!

#1: When my wife was a shiitake

Rice and shiitakes
Gisteren las ik het korte verhaal When My Wife Was a Shiitake, waarin een man eten opnieuw ontdekt na de dood van zijn vrouw, en ik voelde me meteen geïnspireerd om sushi met gestoofde shiitakes te maken. Ik heb mijn shiitakes geweekt in water, gebakken in olie, gestoofd in water met sojasaus, vegetarische oestersaus en een snufje suiker en geserveerd op zilvervliesrijst met azijn erdoor en groente erbij.

#2: Pannenkoekensoep

Pancake soup!

Pannenkoekensoep! Moet ik nog meer zeggen? Ik had hier al eerder van gehoord (waarschijnlijk op de blog van Mihl) maar ik besloot dat ik het echt moest proberen na deze post van Bianca. Je bakt een paar dunne pannenkoeken, snijdt ze in reepjes en legt ze in je groentesoep. Net noodles, maar dan dikker en beter en meer als pannekoeken.

#3: Gewoon Vegan

Gewoon Vegan is een nieuwe website van Martine van Vegetus en je vindt er foto’s en reviews van vegan producten die je in Nederlandse winkels kunt kopen. Ik vond er al een paar dingen die ik nog niet kende!

#4: Vegan paaseitjes

Chocolate Easter eggs

Als je op Martines site geweest bent dan weet je dit al, maar voor de zekerheid: Lidl heeft nu verschillende vegan chocolade-eitjes! Hierboven zie je eitjes gevuld met amaretto (links), eitjes met pralinevulling (rechts) en een groot hol ei (in het midden). Meestal zijn alleen de massieve pure eitjes vegan (in de gewone supermarkt in ieder geval) dus ik ben blij dat Lidl vegans dit jaar meer keus geeft.

#5: Poffertjes

Poffertjes!

Ik heb eindelijk eens poffertjes gemaakt in mijn wafelijzer en dat ging heel goed en nu wil ik ze elke week eten. Ik had wel het idee dat ze iets droger werden dan in een poffertjespan, maar misschien lag dat ook aan de hoeveelheid vet die ik gebruikte. Ik heb mijn recept geüpdatet zodat het nu in zowel het Engels als het Nederlands en zowel in cups als in grammen beschikbaar is.

Fijn weekend! :)

(Reacties)

Advertisements