Dame blanche

(English version)

Toen ik de VeganMoFo-opdracht van vandaag las — maak een maaltijd uit een restaurant na — kwamen er genoeg gerechten in me op. Bijvoorbeeld de cashewfondue van De Hagedis, de vegan kapsalon van De Vegetarische Snackbar, de babi pangang van De Oude Plek

Maar ik koos uiteindelijk iets anders, want
1. ik had niet de tijd/ingrediënten om die gerechten echt goed na te maken en
2. er was iets anders waar ik meer trek in had: ijs met chocoladesaus.

Dame blanche

Een dame blanche was vroeger een van mijn lievelingstoetjes als we uit eten gingen, en ik vind het jammer dat vegan versies niet makkelijker zijn om te vinden! Maar oké, dan maken we ze zelf wel. Ik heb dit ijsrecept van Serious Eats gebruikt met een paar aanpassingen om te gebruiken wat ik al in huis had. Ik had geen maisstroop, dus gebruikte ik keukenstroop want dat schijnt ook rijk aan glucose schijnt te zijn. Ik had nog wat whiskey met vanille erin van een vanille-extractexperiment, dus dat ging er ook doorheen. Mijn grootste fout was waarschijnlijk dat ik goedkope (waterige) kokosmelk gebruikte waardoor het ijs een beetje ijzig werd — maar met een dikke laag chocoladesaus erop was dat geen probleem. :)

Links van de dag

Ik zie zoveel mooie zelfgemaakte versies van restaurantgerechten die ik wil eten! Momenteel zou ik vooral graag  deze seitanstoverij van De Groene Keuken en deze aubergine parmigiana van Vegan Eats & Treats willen proeven.

(Reacties)

Advertisements