Citroencakejes en een halve aardbeientaart (Het spel der tronen)

(English version)

Lemon cakes Half a strawberry pie

Jeane gaapte. ‘Zijn er ook citroenkoeken?’
Sansa hield er niet van om in de rede gevallen te worden, maar ze moest toegeven dat citroenkoeken aanlokkelijker klonken dan het merendeel van wat zich in de troonzaal had afgespeeld. ‘Laten we eens gaan kijken,’ zei ze.
De keuken had geen citroenkoeken te bieden, maar ze vonden wel de helft van een koude aardbeientaart, wat bijna net zo goed was. Ze aten hem op de torentrap op en zaten onderwijl te giechelen, te roddelen en geheimen uit te wisselen. Toen ze die avond naar bed gingen voelde Sansa zich bijna even verdorven als Arya.

– George R.R. Martin, Het spel der tronen (vertaling door Renee Vink)

Dit is mijn derde post die geïnspireerd is door Game of Thrones en waarschijnlijk de laatste voor deze maand. Er zijn wel veel gerechten uit de serie die ik zou willen uitproberen, dus misschien ga ik nog verder met dit thema na VeganMoFo!

Citroencakejes zijn waarschijnlijk een van de eerste dingen die je tegenkomt als je gaat zoeken naar recepten uit Game of Thrones. Ik heb die van mij vooral gebaseerd op deze cakejes uit de TV-serie. Die zagen er kleiner uit dan normale cupcakes, dus ik heb een platte cake gebakken en daar met een uitstekertje rondjes uit gesneden. Met die methode kun je zowel van het beslag als van de cake snoepen en ik stel me voor dat Sansa zich daar wel in zou kunnen vinden. De cake is ongeveer de Lemony French Cake van Have Cake Will Travel, een mijn favorieten waarvan ik vind dat iedereen die zou moeten proberen. Erbovenop zit een soort glazuur met cashewnoten en citroen, maar achteraf denk ik dat lemon curd nog beter was geweest (iemand een goed vegan recept?).

Voor de aardbeientaart heb ik het recept voor Strawberry Hand Pies uit Vegan Pie in the Sky aangepast met volkorenmeel en met olie in plaats van margarine. Heerlijk! Bijna net zo goed als citroencakejes.

(Reacties)