Chocoladefondue met biscotti

(English version)

Het is retrodag! Ik keek ernaar uit om alle bijdragen voor dit VeganMoFo-onderwerp te lezen, maar ik had zelf geen goed plan. Ik wilde iets maken in de oude wonderpan van mijn moeder, maar we bleken er niet alle onderdelen van te hebben. Toen begon ik door oude kookboeken te bladeren, en ik vond wel grappige recepten, maar niets dat ik ook echt wilde eten. Ik dacht dat ik dit thema misschien zou overslaan tot ik deze post door Jo van Hello Seedling zag: fondue! Het zou me niet lukken om een complete hartige fonduemaaltijd te maken, maar ik vond dat chocoladefondue als toetje wel moest kunnen.

Chocolate fondue

Vers rood fruit is waarschijnlijk mijn favoriet voor chocoladefondue, maar wij hadden bananen en die waren ook goed. Ik maakte er nog biscotti met vanille- en amandelsmaak bij. Dit was min of meer een van de recepten uit Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar zonder de stukjes chocolade/fruit erdoor omdat we ze toch in chocola gingen dopen.

Dit was leuk! Niet te veel werk, niet al te zoet of machtig, en ik had toch een soort retromaaltijd vandaag.

Pasta with mushroom stroganoff and broccoli

Ons avondeten zelf was champignonstroganoff met pasta en broccoli: stroganoff stond op mijn kooklijstje, ik had nog champignons die op moesten en ik zag dat Sal van Alien on Toast het als haar retrorecept had gepost, dus dit was vast voorbestemd. Mijn versie zat ergens tussen die van Sal en die uit Vegan with a Vengeance in, allebei aangepast op wat ik in de koelkast had. Mijn verse-pasta-skills zijn nog niet perfect, maar de stroganoff was heerlijk!

Links van de dag

– Hannah van House Vegan schrijft over hamburgers, milkshakes en haar liefde voor de jaren 50.
– Ik heb nog nooit een garnalencocktail op, maar Amy/nos.da maakte er een met garnalen van Fry’s die nog best lekker klinkt! Emil van Hasta La Vegan deed er een schepje bovenop en maakte er wafels van.
Sandwichtaart!

(Reacties)

Advertisements