Jamkoekjes met havermout

Thumbprint cookies

Ingrediënten (voor 10-12 koekjes): (Engelse versie)
25 g (2 eetlepels) basterdsuiker
12 g (1 eetlepel) kristalsuiker
60 ml (1/4 cup) zonnebloemolie
15 ml (1 eetlepel) water of sojamelk (en een beetje extra indien nodig)
1/2 theelepel vanille-extract
1/8 theelepel amandelextract
50 g (1/2 cup) havermoutvlokken
65 g (1/2 cup) tarwebloem
1/4 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel kaneel
een snufje nootmuskaat en kruidnagel
een paar eetlepels jam

Instructies

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop in een beslagkom de suiker, olie, sojamelk/water, en extracten tot een glad mengsel. Voeg de droge ingrediënten toe (maar niet de jam!) en roer alles door elkaar. Het deeg moet best dik zijn maar niet droog; voeg een lepeltje water of sojamelk toe indien nodig. Schep balletjes ter grootte van een eetlepel op het bakblik (ik gebruik een maatlepel om ze te vormen). Gebruik je vinger of een theelepel om de balletjes in het midden in te deuken en vul de kuiltjes met jam—een volle theelepel per koekje.

Bak de koekjes ongeveer 12 minuten (tot de randjes bruin beginnen te worden—de precieze tijd hangt van je oven af) en laat ze een paar minuten op het bakblik afkoelen voor het opdienen. Deze koekjes zijn het lekkerst op de dag dat je ze gebakken hebt (de volgende dag zijn ze niet meer knapperig).

 

Leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s